Share Button
China_Symbols_Silhouettes

Транзит – один з найвигідніших і перевірених варіантів заощадження на авіаквитках. Та багато туристів не користуються таким варіантом подорожі, побоюючись запізнитися на наступний рейс в незнайомому аеропорту. Щоб все-таки купувати дешевші авіаквитки, розглянемо правила пересадки на території Китаю.

Сьогодні безліч різних авіакомпаній пропонують пасажирам квитки на рейси з пересадками, наприклад, в Пекіні – в Міжнародному аеропорту Шоуду. Цей величезний аеропорт нагадує окрему державу з власним транспортом та інфраструктурою: між будівлями трьох терміналів курсує міжтермінальний поїзд, а також є безкоштовні шатли.

Обираючи дешеві авіаквитки з пересадкою в Пекіні, багатьох пасажирів цікавить візове питання. Відразу відзначимо, що правила проїзду через територію Китаю досить прості. Розглянемо три основні варіанти безвізового транзиту через КНР:

Безвізовий транзит через Китай протягом 24 годин

Добовий транзит через КНР досить зручний для іноземних пасажирів, адже він передбачає переміщення туристів усередині держави. За його оформлення ніяких зборів з пасажирів не беруть. Відлік 24 годин починається з моменту отримання дозволу на безвізовий транзит. Добовий безвізовий транзит має деякі обмеження:

  • авіаквитки на обидва рейса повинні бути однієї авіакомпанії
  • авіаквитки можуть бути на перельоти різних авіакомпаній, але оформлені єдиним бронюванням
  • маршрут передбачає пересадку на рейс всередині країни
  • посадка запланована авіакомпанією і ця посадка є технічною
  • кількість стопів на території Китаю не обмежена, головне між прильотом і вильотом має пройти щонайменше 24 годин (згідно часу, зазначеному в авіаквитках)

Безвізовий транзит через Китай протягом 72 годин

Безвізовий транзит через територію КНР протягом трьох діб дозволяє іноземним пасажирам знаходиться тільки на певній території і можливий через аеропорти в наступних містах: Гуанчжоу, Гуйлінь, Далянь, Куньмін, Нанкін, Пекін, Сіань, Сяминь, Тяньцзінь, Ухань, Ханчжоу, Харбін, Циндао , Чанша, Ченду, Чунцин, Шанхай (Пудун або Хунцяо), Шеньян.

Особливості такого транзиту:

  • дозволен тільки з однією зупинкою на території Китаю (підтверджується наявністю авіаквитків)
  • прильот і вильот здійснюються з одного аеропорту
  • не поширюється на інші види транспорту (турист повинен в’їхати в країну і залишити її повітряним транспортом)
  • пасажирам, що отримали даний вид дозволу, заборонено відвідувати інші міста країни
  • територія, де турист може перебувати без візи, обмежена адміністративними кордонами міст і провінцій
    в більшості з обговорених міст
  • відлік часу (72 години) починається з першої хвилини дня, наступного за днем прильоту (згідно з датою, зазначеної в авіаквитках)
  • в аеропортах таких міст, як Гуйлінь, Куньмін, Нанкін, Циндао, Чанша, Шеньян, Харбін відлік 72 годин починається з моменту прибуття (згідно з датою, зазначеної в авіаквитках)
  • співробітник прикордонної служби може запросити у мандрівника документи, що підтверджують бронь готелю на час перебування в країні

Безвізовий транзит через Китай протягом 144 годин

Перебувати на території КНР протягом шести діб без оформлення візи дозволено з 30 січня цього року. Звичайно, таке право має не кожен пасажир, даний вид пересадки має свої умови:

  • пасажир повинен здійснити в’їзд на територію Китаю через аеропорт Луко (в Нанкіні), Пудун і Хунцяо (в Шанхаї), Сяошань (в Ханчжоу)
  • авіаквиток на виліт повинен бути на рейс тільки з перерахованих вище аеропортів (причому аеропорт прильоту не обов’язково повинен збігатися з аеропортом вильоту)
  • відлік часу перебування в КНР починається з 00:00 доби, наступних за днем прильоту (згідно з датою, зазначеної в авіаквитках)

Іноземний громадянин, який отримав дозвіл на безвізовий транзит, НЕ має права:

  • виїжджати за межі території передбаченої умовами безвізового транзиту (добового, трьохдобового або шестидобового)
  • перебувати на території КНР довше передбаченого умовами безвізового транзиту часу

Список країн, громадяни яких мають можливість отримати дозвіл на безвізовий транзит через КНР: Австралія, Австрія, Албанія, Аргентина, Бельгія, Болгарія, Боснія, Бразилія, Бруней-Даруссалам, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Герцеговина, Греція, Данія, Естонія, Ірландія , Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Катар, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Македонія, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, ОАЕ, Польща, Португалія, Республіка Корея, Росія, Румунія, Сербія, Сінгапур, Словаччина, Словенія , США, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Чилі, Швеція, Швейцарія, Японія.