Share Button

7098575-World-map-of-airline-airplane-flight-travel-plans - Stock-Vector-routes

До перельотів з пересадками у різне ставлення: хтось готовий на будь-які умови аби заощадити на авіаквитках, а хтось дорожить кожною хвилиною і не хоче витрачати час на очікування. Але є мандрівники, які знають, що забронювати авіаквитки на рейс із стоповером – це легкий та вигідний спосіб зробити із однієї подорожі одразу дві!

Що таке стоповер?

Стоповер – це зупинка в пункті трансферу більше ніж на 23 години 59 хвилин з можливістю провести кілька днів в транзитній країні.

Але є декілька винятків , наприклад, якщо Ваш авіаквиток на переліт по території Північної Америки, то стоповером буде вважатися пересадка тривалістю понад 3 години 59 хвилин, а в разі перельотів по території Панами і Центральної Америки – 5 годин 59 хвилин.

Авіаквитки за певним маршрутом можуть мати різну тривалість стоповера. Теоретично, вона не обмежена. Але, частіше за все, чим довше stopover, тим дорожчий авіаквиток. Умови тарифу необхідно дізнаватися ще при оформленні авіаквитків. Зупинка в проміжному аеропорту до трьох діб абсолютно не впливає на вартість авіаквитка, тобто стоповер безкоштовний. А деякі авіакомпанії стягують за цю послугу додаткову плату з клієнта – близько 50-100 доларів.

Сьогодні не кожна авіакомпанія і не кожен тариф дозволяють пасажирам здійснити стоповер. А деякі авіакомпанії навпаки додають до даної функції додаткові «бонуси».

Наприклад, авіаквиток з функцією stopover в Сінгапурі (Singapore Airlines) надасть пасажиру трансфер з/в аеропорту, безкоштовні оглядові екскурсії і відвідування основних визначних пам’яток міста (парк орхідей, парк птахів, зоопарк тощо).

Також досить вигідно купувати авіаквитки зі стоповер в Дубаях (Emirates), Доха (Qatar Airways) або Стамбулі ( Turkish Airlines ).

Крім перерахованих вище, популярними містами для відвідування по стоповер є:

  • Рейк’явік ( Icelandair )
  • Абу Дабі ( Etihad Airways )
  • Гонконг (Cathay Pacific)
  • Алмати і Астана ( Air Astana )
  • Куала Лумпур (Malaysia Airlines)
  • Пекін (Air China)
  • Токіо (Japan Airlines)

Як забронювати авіаквиток із стоповером?

Ознайомившись з правилами тарифу авіаквитка і переконавшись, що авіакомпанія дозволяє стоповер (в авіаквитку повинна бути позначка «stopover permitted» – стоповер дозволений), можна починати бронювання.

Існує два способи забронювати авіаквиток із стоповер:

  • Звернутися в центр клієнтської підтримки Airlife
  • Звернутися в авіакомпанію
  • Забронювати квитки, скориставшись опцією Multiple destinations (складний маршрут). Таким чином, у вас є можливість бронювати кожен сегмент подорожі окремо.

    Наприклад, Ви хочете долетіти в Бангкок, зробивши стоповер в Дубаї. Натиснувши кнопочку Multiple destinations, пишемо пункти маршруту і дати, з урахуванням бажаної зупинки. По суті, у Вас вийде авіаквиток «три в одному»: Київ-Дубай, Дубай-Бангкок, Бангкок-Київ.

Важливо знати

  • Якщо Ваш авіаквиток наскрізний і з пересадкою, то багаж відразу оформляється в кінцевий пункт маршруту. Якщо ж стоповер – багаж видається в транзитному аеропорту і окремо оформляється на наступний сегмент перельоту.
  • Щоб під час стоповера у вас не виникло проблем з виходом з трансферної зони, подбайте заздалегідь про візу. Для виходу в місто може знадобитися місцева віза або ж віза країн Шенгенської зони.